sivas Şubesi

BURS BAŞVURU DUYURUSU

MERKEZ VE İLÇE TEŞKİLATINA

 

Polis Eşleri Derneği Sivas Şubesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında eğitim yardımı vermek için başvuruları kabul edecektir.
Eğitim yardımı başvuruları 01 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olup, 31 Ekim 2019 tarihinde son bulacaktır. Lisans Eğitimi gören çocuğu için eğitim yardımı başvurusunda bulunmak isteyen personelin ekte gönderilen başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.
Derneğimizin internet sitesi üzerinden (Polis Eşleri Derneği Sivas Şubesi) online başvuru yapılacaktır. Eğitim yardımı başvurusunda bulunacaklar aşağıda belirtilen evrakları tamamlayarak 31 Ekim 2019 tarihine kadar elden Özel Kalem Büro Amirliğine teslim edeceklerdir. Örnek dilekçe duyurumuz aşağıda sunulmuştur.

(DAHİLİ: 33 15-33 16)

POLİS EŞLERİ DERNEĞİ SİVAS ŞUBE BAŞKANLIĞI

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN ÖNCE DERNEĞİMİZDEN EĞİTİM YARDIMI ALANLAR DA ONLINE BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR. İSTENEN EVRAKLARIN 31 EKİM 2019 TARİHİNE KADAR ELDEN VEYA POSTA-KARGO İLE GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

 

1) Eğitim yardımı almak isteyen öğrencinin anne veya babasının Emniyet Mensubu olması gerekmektedir.
2) Öğrencinin En az 4 yıllık Devlet Üniversitesi veya Vakıf Üniversitesinde %100 burslu okuyor olması gerekmektedir.
3) Emekli olan tüm teşkilat mensuplarının Genel Merkeze müracaat etmemesi gerekmektedir.
3)Engellilik ve benzeri özel durumu bulunan Teşkilat Mensuplarımızın öğrencilerine öncelik tanınacaktır.
4) Ön Lisans öğrencileri eğitim yardımı başvurusunda bulunamazlar.
5) Emniyet mensubu ebeveyninizin çalıştığı ilde derneğimizin şubesi varsa, başvurularınızı o ildeki Polis Eşleri Derneği şubesine yapmanız gerekmektedir.
6) Ailesinden ayrı ilde okuyan öğrencilere öncelik tanınacaktır.
7) Eğitim yardımı başvurusu yapan öğrencinin ailesinin kirada, lojmanda, kendi evinde oturması veya ev sahibi olması, değerlendirmede göz önünde BULUNDURULMAYACAKTIR.
8) Ailesinin, aylık toplam geliri 6500 TL´nin üzerinde olan öğrencilerin burs başvuruları dikkate alınmayacaktır.
9) Öğrencilere, üniversite sınavındaki başarı durumlarına (İlk 10.000 için) göre öncelik tanınacaktır.
10) Form, çocuğu için burs talep eden Emniyet Teşkilatı çalışanı, emeklisi veya velisi tarafından tasdik edilecektir. Tasdik edilen bilgilerin yanlış olduğunun belirlenmesi halinde, sorumlular hakkında gerekli adli, idari işlemler başlatılacak, ayrıca verilen burs miktarı yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir.
11) Vakıf üniversitelerinde (%100 burslu okuyan öğrenciler hariç), askeri okullar, parasız yatılı okullarda; Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksek Okulları, 2 yıllık Meslek Yüksekokulları, Yüksek Lisans, Doktora programları, TEYEV’den burs alan ve Açık Öğretim Fakültesi´nde öğrenim gören öğrencilere, burs verilmeyecektir.
12) Her ne sebeple olursa olsun, haklarında soruşturma açılan, terör örgütü ile iltisakı, irtibatı veya sempatisi olduğu tespit edilen, açığa alınan, ihraç edilen veya tutuklanan emekli ve çalışan Teşkilat mensubunun çocuklarına eğitim yardımı verilmeyecektir.
13) Online eğitim yardımı müracaatının yapılması ve gerekli belgelerin şubemize ulaştırılması için son tarih 31 Ekim 2019´dur. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, POLİS AKADEMİSİ, ŞUBEMİZ OLMAYAN İLLERDEKİ TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZIN VE EMEKLİ OLAN TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZIN ÇOCUKLARININ GENEL MERKEZ´E, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNDA ÇALIŞAN VE ANKARA DA İKAMET EDEN VEFAT ETMİŞ PERSONELİN ÇOCUKLARININ ANKARA ŞUBEMİZE, ÇALIŞAN PERSONELİN GÖREV YAPTIĞI VEYA VEFAT ETMİŞ PERSONELİN AİLESİNİN İKAMET ETTİĞİ İLDE ŞUBEMİZ VAR İSE, O İLDEKİ ŞUBEMİZE MÜRACAAT ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

 

Her yıl evrakların ve Online müracaatın yenilenmesi zorunludur. Öğrencinin kendisine ait Vakıflar Bankası IBAN numarası gerekmektedir. Eğer hesap numarası yoksa tüm haneleri 0 ile
Doldurunuz. Diğer bankaların hesap numaraları dikkate alınmayacaktır.

 

GEREKLİ BELGELER

 

1) Dilekçe
2) 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına ait öğrenci belgesi (Öğrenci belgesinde kayıt tarihi ve sınıf belirtilmelidir),

3) İlk 10.000 e giren öğrenciler için ÖSYM nin internet sitesinden alınmış, öğrencinin başarı sırasını gösteren sonuç belgesi.
4) Çalışan personelin en son tarihli görev belgesi ve maaş bordrosu, emeklilerin ise kimlik kartının fotokopisi ve Emekli Sandığı veya E-Devlet üzerinden alınmış en son tarihli maaş bordrosu,
5)Emniyet mensubu vefat etmiş ise eşinin ve çocuklarının emekli sandığı kimlik kartı fotokopisi ve emekli sandığı maaş bordroları.
6) Okuyan kardeşlerin 2019-2020 yılına ait öğrenci belgeleri,
7) Diğer ebeveyn çalışıyor veya emekli ise maaş bordrosu; çalışmıyor ise SGK kaydı olmadığına dair belge,
8)Anne baba boşanmış ise mahkeme kararı fotokopisi
9) Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin %100 burslu olduklarını gösterir belge,
10) Öğrenci veya ailesinden bir kişi engelli ise, engelli olduğuna dair tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış heyet raporu,

 

 

 

POLİS EŞLERİ DERNEĞİ
SİVAS ŞUBE BAŞKANLIĞINA

 

   2019 - 2020 eğitim ve öğretim sezonu süresince şubenizden öğrenim bursu almak istiyorum.
  Burs için gerekli belgeler ekte sunulmuştur.
   Başvurumun bu şartlar dahilinde değerlendirilmesini arz ederim.


                                                                                            ……./……./2019
                                                                                                İsim – İmza
ADRES :


TELEFON :